Okoliš

Naš opstanak sutra ovisi o tome koliko brinemo o okolišu danas. Mi radimo u skladu s principima koji teže postizanju najveće moguće harmonije između ekologije i tehnologije: u kontekstu naše politike upravljanja okolišem, težimo ne samo osigurati našim strankama korisne proizvode i usluge, nego i smanjiti njihov utjecaj na okoliš, uz istovremeno maksimiziranje njihove ekonomske vrijednosti.

Naš pristup

Vjerujemo da prvi korak prema učinkovitoj kontroli složenih problema leži u primjeni pravila „upravljanje temeljeno na činjenicama“. Okolišne probleme možemo pouzdano riješiti samo ako prikupimo pouzdane podatke o okolišnom stanju kao i kvantitativna mjerenja i njihove analize. Vjerujemo da gospodarenje otpadom može pridonijeti zaštiti okoliša i osigurati ekonomske koristi. U skladu s tim, usmjereni smo na identifikaciju i uklanjanje raznih vrsta rasipanja – uključujući sirovine, energiju, postupke i vrijeme – time također povećavamo našu ekonomsku efikasnost. 

Globalno upravljanje okolišem

Tvtka je nagrađena ISO 14001 certifikatom za brzo i efikasano upravljanje okolišnim problemima u svim životnim fazama proizvoda – od odabira sirovina i komponenti do razvoja, proizvodnje, distribucije, korištenja, servisa i odlaganja.

Smanjenje emisije CO2

Budući da se vjeruje da emisija CO2 ima ključnu ulogu u globalnom zagrijavanju, u zaštiti okoliša smanjenje te emisije u cijelom svijetu predstavlja značajan cilj. Da bi ostvarila taj cilj, Konica Minolta smanjuje potrošnju energije svojih proizvoda. Jedan od primjera za to je nova indukcijska tehnologija grijanja za naše fiksirne jedinice koja je primjenjena u našoj posljednjoj kolor generaciji proizvoda, ineo+.

Zaštita okoliša u praksi

  • Sve komponente sistema mogu se reciklirati
  • Na razim proizvodnim mjestima primjena principa „bez optada“
  • Procjena i odabir dobavljača i proizvođača potrošnog materijala uzimajući u obzir utjecaj na okoliš
  • Certifikacija prema ISO 14001 i ISO 9000 u cijelom svijetu
  • Dodijeljen certifikat "Energy star"
  • Dodijeljen certifikat “Blue Angel”

Potrošni materijal

U mnogim tvrtkama rezanje troškova postalo je parola – primjenjuje se na velike investicije kao i na potrošni materijal, kao što je toner. Zbog toga se na tržištu pojavljuje sve više i više proizvođača  jeftinijih zamjenskih tonera ili dobavljača originalnih po nižim cijenama. Međutim, jeftinije ne znači nužno da je i dobro. Korištenje tonera loše kvalitete može imati utjecaj ne samo na lošu kvalitetu ispisa, nego također može uzrokovati nepopravljivi kvar na vašem ispisnom sustavu. Jedna jeftinija kupnja tako može postati skupa greška. Zbog toga preporučamo našim strankama da kupuju DEVELOP tonere.